DY.fi
» etusivulle
» nimikysely
» päivitysohjelmat
» lyhyet linkit
Apua vailla?
» FAQ
» tietosuojasta
» palaute
Uutisia

25.04.2018

- Määräaikaishuolto

14.02.2012

- Päivityksiä ja bugikorjauksia

19.04.2010

- Päivitykset suoritettiin lauantaina 17.4.2010

16.04.2010

- Katkoksia palvelussa 16-18.4.2010

31.07.2007

- Dynaaminen nimipalvelu Assembly '07 PartyNetissä

23.12.2006

- Nimipalvelinongelma korjattu


Tervetuloa Kielivalinta
» ei sisäänkirjautuneena - kirjaudu » in english

Ilmainen nimipalvelu omalle domainille

dy.fi tarjoaa nyt myös mahdollisuuden oman verkkotunnuksen pitämiseen dy.fi:n nimipalvelimilla. Kaikki dy.fi:n ominaisuudet (esim. dynaaminen DNS, WWW-uudelleenohjaus) ovat näin käytettävissä oman domain-nimesi kanssa. Omaan domainiin voi myös asettaa staattisia IP-osoitteita.

Oman domainin käyttöönotto tapahtuu seuraavasti:

 1. Tarkista verkkotunnuksen saatavuus

  Mikäli sinulla tai kaverillasi on jo domain, sen tai sen alidomainin (esim. dyn.example.com) voi ohjata (eli delegoida) dy.fi:n nimipalvelimille. Tämä ei tyypillisesti maksa mitään (fi-domainin nimipalvelinmuutos poislukien), vaan vaatii vain kahden NS-tietueen lisäämisen domainin zonetiedostoon.

  Yritykset ja yhdistykset voivat hakea fi-päätteisiä verkkotunnuksia verkkotunnusten välittäjiltä.

  com/net/org/jne-domaineja voi varata esimerkiksi Gandilta, Jokerilta tai Go Daddylta.

  Oman domainin varaaminen maksaa jonkin verran. dy.fi ei voi ilmaisena palveluna taata minkään toimivuutta tai onnistumista. Tutustuthan nimipalvelun toimintaan ennen oman domainin rekisteröintiä.

 2. Lisää domain dy.fi:n nimipalvelimille

  Kun olet valinnut mieleisen verkkotunnuksen, lisää se dy.fi:n nimipalvelimille ennen kuin rekisteröit sen viestintävirastolta tai muulta domaineja välittävältä taholta.

  Näin varmistat, että muut dy.fi:n käyttäjät eivät voi lisätä domainia dy.fi:n nimipalvelimille ja saada sitä näin omaan käyttöönsä sen jälkeen, kun olet rekisteröinyt domainin, maksanut siitä, ja delegoinut domainin dy.fi:lle.

  Mikäli rekisteröit fi-verkkotunnuksen viestintävirastolta, pitää verkkotunnukselle luoda sähköpostin välittämiseen käytetyt MX-tietueet. Muutoin viestintäviraston automaatti ei hyväksy rekisteröintiä. MX-tietue kertoo, mille palvelimelle domainille osoitetty sähköposti ohjataan. Luo tietue varaamalla nimi kyseiselle domainille (jätä nimikenttä tyhjäksi, valitse vain oikea domain!) ja asettamalla sähköpostin ohjaus (MX) ko. nimen valinnoista. MX-tietueen tulisi sisältää sellaisen sähköpostipalvelimen koko nimi (esim. postipalvelin.domain.fi, joka suostuu ottamaan postia vastaan kyseiselle verkkotunnukselle.

 3. Rekisteröi domain viikon kuluessa

  Rekisteröi domain haluamaltasi domain-registryltä. Määrittele domainin haltijaksi, tekniseksi ja laskutuskontaktiksi (administrative contact, technical contact, billing contact) itsesi.

  Delegoi domain dy.fi:n nimipalvelimille. Anna nimipalvelimiksi (nameservers, DNS servers) dy.fi:n nimipalvelimet ns1.dy.fi sekä ns2.dy.fi. Nimipalvelimien IP-osoitteita ei tule antaa, vaikka niille onkin kaavakkeessa kentät.

  Muuta viitettä dy.fi-palveluun ei rekisteröidessä tarvitse määritellä. Domain säilyy omassa hallinnassasi, ja voit halutessasi kääntää sen muille nimipalvelimille.

  Mikäli delegaatio ei tapahdu viikon kuluessa, domain poistuu automaattisesti dy.fi:n nimipalvelimilta, ja joudut suorittamaan vaiheen 2 uudelleen. Delegaation oikeellisuuden voi käsin tarkistaa delegaatiotesti-toiminnon avulla.

Oman domainin käyttö dy.fi-palvelun kanssa:

Varattuasi oman domainin se ilmestyy valittavaksi Uuden nimen varaus -sivulle. Tästä eteenpäin palvelu toimii oman domainin kanssa samoin kuten dy.fi:n avoimienkin domainien kanssa, seuraavin poikkeuksin:

 1. Omaan domainin nimille voi asettaa staattisia IP-osoitteita

  IP-osoite, johon nimi kiinteästi osoitetaan, määritellään nimen valinnat-sivulla. Nimen voi senkin jälkeen kääntää dynaamisesti osoittamaan toiseen IP-osoitteeseen päivitysohjelman tai osoita-toiminnon avulla, ja dynaamisen osoituksen vapautuessa nimi kääntyy automaattisesti takaisin staattisesti määriteltyyn IP-osoitteeseen.

 2. Omaa domainia eivät koske dy.fi:n avoimien domainien (dy.fi, tunk.org) rajoitukset

  Voit ohjata domainin itsensä ilman etuliitteitä haluamaasi osoitteeseen. dy.fi ei myöskään varaa omasta domainistasi tunnettuja nimiä kuten www, mail, tai ftp, vaan voit määritellä ne vapaasti.

 3. Omaan domainiin voi määritellä useampia nimiä

  Tällä hetkellä voit lisätä omaan domainiin 100 nimeä.

Palvelun rajoitukset:

 1. dy.fi:n ilmainen nimipalvelu ei ole tarkoitettu yrityskäyttöön, eikä sen toimivuutta taata millään tavoin. dy.fi:n nimipalvelimilla ei kuitenkaan ole ollut yhtään katkosta palvelun avaamisen (12.3.2004) jälkeen.

 2. Reverse-tietojen päivittämistä ei (ainakaan vielä) tueta. IP-osoitteet takaisin nimiksi muuttavat reverse-zonet täytyy siis toistaiseksi ylläpitää jossakin muualla.

 3. Alidomainien edelleendelegointia muille nimipalvelimille ei (vielä) tueta.

 4. Kullekin nimelle voi asettaa vain yhden A-tietueen (IPv4-osoite), yhden MX-tietueen (sähköpostin ohjaus halutulle palvelimelle) ja yhden AAAA-tietueen (IPv6-osoite) kerrallaan. Muita tietueita (NS, TXT, NAPTR, SRV, PTR...) ei toistaiseksi tueta.

 5. SOA-tietueen tietoja tai tietueiden TTL-arvoja ei ole mahdollista muuttaa.


dy.fi powered by Hessu's Damn Good Software
5190 nimeä · 3334 käyttäjää, 0 uutta tänään, 54 kirjautuneena
tilastoja · changelog · abuse at dy dot fi · appelsiini.org